Valná hromada odboček Sdružení československých horníků kladenského revíru (1929)

Na valné hromadě odboček Sdružení československých horníků kladenského uhelného revíru, která proběhla dne 7.dubna 1929 v Novém Kladně ve spolkovém hostinci „U Grumetů“, byli do revírního výboru zvoleni následující členové odboček:revírním důvěrníkem Hošek Josef z Masarykovi třídy č.p. 96 z Kladna, předsedou Kouřimský Václav ze Stochova č.p.56, pokladníkem Veselý Jaroslav z Kamenných Žehrovic. Členy kontrolní komise zvoleni Liška František mladší z Libušína a Adam Václav z Kladna.Dalšími členy revárního výboru zvoleni Abrhám Alois z Motyčína, Liška František starší, z Libušína, Davídek Václav ze Smečna a Kolář Herbert z Kamenných Žehrovic. Náhradníky zvoleni Špáňa Antonín ze Stochcova, Mach František z Kladna, Beznoska Jaroslav z Libušína a Šlapnička Josef z Kamenných Žehrovic. Korespondenci vyřizoval revírní důvěrník Hošek Josef, stejně tak dostal na starost udělování porad ve všech sporech týkajících se hornického povolání. Potvrdila jednání sjezdu a vyslovila na sjezdu zvolenému ústřednímu výboru. Na závěr pronesl ještě Josef Hošek krátký projev.

Sdružení československých horníků (1918 – 1930) byla syndikalistická organizace pod heslem „Osvobození dělníků bude dílem jich samých. Přímou akcí k obrození proletariátu“, která navazovala personálně a tradicí na anarchosyndikalistickou Zemskou jednotu horníků (1909 – 1915), rozpuštěnou během represivních opatření za I.světové války.